Diy akustikpanel beskrivning!

Då vi nu har gjort klart hallen så tänkte jag att jag skulle berätta hur vi enkelt fixade akustikpanel utan större kostnader.

Vi började med att måla väggen svart som vi skulle ha panelen på så det blir lite effekt.

Sen köpte vi hela mdf-skivor och dessa har vår fantastiskt duktiga granne hjälpt oss att såga ut ribbor av. Ribborna målade vi sedan svarta på sidorna för att skapa ytterligare effekt. Då de var lite för långa så kortade jag ner dem med hjälp av en kap och geringssåg. Sen var det bara för Andrej att spika fast dem på väggen.

Såhär såg det ut när alla var fastspikade.

Då Andrej inte gillar trälook och vi kompromissade så bestämde vi oss för att måla ribborna i samma färg som övriga hallen. Färgen vi har där är ”Mio Strå” från Nordsjö. Att måla in dem gör att de inte sticker ut lika mycket utan mer smälter in i hallen.

De var enkla att måla när de redan satt på väggen då det bara var att rolla på färg.

Vi hade en vision om att vi ville ha någon form av krokar eller ribbor på panelen och någon hylla, men det var lättare sagt än gjort då vi inte riktigt hittade några vi tyckte var fina. Till slut blev det knoppar i olika storlekar och dessa hade vi redan hemma efter vår renovering av vår walk in closet. Dock var knopparna i marmor och det ville vi inte ha så vi spraymålade dem svarta. Resultatet blev riktigt bra eller vad tycker ni? Vi ville också ha någon form av hylla där vi kan lägga våra bilnycklar på och den fick inte vara mer än 15 cm djup eftersom man annars kommer gå rakt in i den när man kommer in genom dörren. Först tänkte vi en tavellist, men vi tyckte inte att det skulle bli så bra. Jag googlade runt och hittade en hylla på Jysk som dessutom var på rea så det var ju bara positivt. Hyllan har en kruka inbyggd som säkert är tänkt att ha en blomma i, men det tänker inte vi använda den till utan nyckelförvaring.

Slutresultat🙂

På motsatt sida av väggen har vi ett fult gammalt element som vi stört oss på länge och jag vet inte hur många färger det elementet haft då vi har målat in det i samma färg som väggen varje gång vi målat om haha. Vi funderade först på att ta bort det helt, men det skulle göra att det blev riktigt kallt både i hallen och i grabbarnas rum som ligger intill så det ville vi inte. Jag kom på att man skulle ju kunna bygga ett elementskydd med ribbor där också så får vi både användning av elementet eftersom värmen då kan ta sig ut och en helhet i hallen eftersom det då harmonierar med ribbväggen mittemot. Grannen sågade ut nya ribbor av samma material, men lite tjockare och Andrej satte genast igång med att bygga.

Han satte en list ovanför elementet och en på golvet som ni ser på bild och i dessa spikade han sedan fast ribborna. Precis som med de andra ribborna så målade vi de svarta på sidorna innan vi satte upp dem för att få samma effekt som på väggen.
Måste säga att vi är riktigt nöjda med slutresultatet! Nu ska vi bara hitta en skoförvaring som vi kan ha framför och som ändå döljer skorna lite.
Total kostnad för mdf till väggen och elementet slutade på 800kr så det blev ju betydligt billigare än om vi hade köpt färdiga akustikpaneler och elementskydd som i vårt fall skulle ha kostat oss ca 6000-7000kr. Färg hade vi hemma sedan vi målade hallen och hyllan kostade 60kr.

Vi är otroligt nöjda med vårt lilla projekt och hoppas att även ni som funderar på att sätta upp akustikpaneler ska bli inspirerade av att man kan göra mycket själv till en liten kostnad. Ha en fin söndag! Kram Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: