Plantera tulpanlökar!

Nu är alla lökar satta! Idag har jag varit ute och satt alla mina lökar och i år testar jag att sätta tulpanlökarna i krukor istället för i rabatten som tidigare år. Ska bli spännande att se hur det blir. Jag har ju kvar lökar sedan tidigare år i rabatten och de får bo kvar där, men känner att jag vill ha lite tidigare blomning just i krukorna. Jag satte även lite mer allium i rabatten och nytt för i år är klotlök och vinlök. De kommer nog bli bra som utfyllnad i mina tulpanbuketter sen i vår. Jag skulle egentligen sätta mina tulpanlökar för några veckor sedan och gick ner i källaren för att hämta de som jag beställt från Florea tidigare. Döm om min förvåning när jag kommer ner och de inte längre är där! Då hade min kära man rensat och städat där nere och förmodligen kastat mina sprillans nya lökar. Just den dagen var han inte högt upp på min favoritlista haha, men det var bara till att beställa nya. Sommaren som gick var ju verkligen inte mitt grönsaksår då mördarsniglarna åt upp det mesta jag hade planterat så till nästa år kommer jag satsa mer på blommor än någonsin. Jag kommer blandannat plantera en massa dahlior i trädgårdslandet istället då jag tycker det är så himla mysigt att gå ut och plocka mina buketter. Blommorna ger mig så otroligt mycket glädje. Längtar redan till våren när jag kan få strosa runt i min morgonrock och kaffet i handen i trädgården igen, men först kommer en jul och den har ju också sin charm. Det bästa är ju att på vinterhalvåret kan jag ägna mig åt min andra stora hobby med renovering och inredning och på sommarhalvåret mina blommor. Livet är ganska bra helt enkelt. Ser att ni är många nya som har hittat till min blogg! Varmt välkomna! För att inte missa innehåll så kan ni klicka på knappen ”prenumerera” då får ni ett mail så fort jag lagt ut något nytt här på bloggen och självklart kostnadsfritt. Här nedan kommer lite bilder på vad jag har planterat idag. Ha en fin torsdag! Kram Madde ❤️

Dazzling Desire
Salmon Prince
”Royal Acres” denna har jag sedan tidigare också och den är så otroligt vacker!
”Snow Crystal” ser ut som en gräddbakelse!
”Jackpot” denna har jag också sedan tidigare och får långa fina stjälkar så den är perfekt i buketter.
”Apricot beauty” denna har jag planterat tidigare också, men den har inte kommit upp. Nu får den en sista chans från ny leverantör.
”Northcap” denna längtar jag efter att få se i verkligheten!
”Aveyron” denna är jag också riktigt nyfiken på!
”Foxtrot” ny hos mig, men ser ut till att kunna bli maffig!
”Allium Gladiator” har jag sedan tidigare och känner att den kan man inte få för många av!
”Klotlök” nytt för i år. Färgen är ju magisk!
”Allium Red Mohican” denna är också ny hos mig. Älskar färgen på den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: