Odla champinjoner och så lite frön!

Hej allihop! Nu har det gått ett tag utan att jag skrivit något härinne. Åkte på covid för några veckor sedan och har inte riktigt haft ork sen har jag jobbat ganska mycket sista tiden också. Känner också att jag inte vill skriva något bara för att jag ska utan vill ha något att berätta om jag ska skriva. Nu är ju snart våren här och allt fix med trädgården och odlingar tar vid så då blir det nog lite fler inlägg från mig🙂 För ett tag sedan köpte jag något riktigt roligt. En låda som man kan odla champinjoner i på köksbänken. Jag ska vara ärlig och säga att jag hade inte jättestora förväntningar, men visst har det funkat! Har redan skördat för ca en vecka sedan och nu är där massor av nya champinjoner igen 🙂 så kul och fantastiskt gott. Man kan få upp till 4 skördar på en låda och denna låda kommer jag garanterat köpa fler ggr sen. Igår diskade jag ur alla brätten och små krukor som jag använder till förodling då det aldrig blev av i höstas. Satte sedan paprikafrön och rosenskära. Tänkte testa att så rosenskära i 2 omgångar och se om det blir någon skillnad, så nästa omgång blir i mars tillsammans med en hel del andra frön. Vet inte riktigt hur jag ska få plats med allt inomhus och det är samma visa varje år haha. Jag lovar mig själv att jag inte ska ha så mycket av varje sort, men sen står jag där ändå med massor av fina plantor som jag inte har hjärta att göra mig av med. I år har jag iallafall tänkt att jag inte ska ha så många av varje planta när det kommer till tomat, paprika och melon sen får vi ju se hur det kommer gå med det. Har tänkt att jag ska satsa lite mer på blommor i år. Tyckte det var så härligt förra året att kunna plocka mig en bukett i trädgården precis när jag kände för det. Jag var ute och tjuvkikade igår och såg att både tulpaner och vitlök har tittat upp så det är ju jättekul. Mitt växthus ser ut som att det inte har blivit tvättat på flera år efter alla stormar vi haft i vinter🙈 så det ska bli en fröjd när det blir lite mer värme och jag jag får rengöra det. Sitter i skrivande stund i verandan och dricker mitt kaffe och njuter av solens strålar. Längtar så tills jag kan njuta ute på trädäcket i pergolan istället. Hoppas ni får en härlig söndag så hörs vi snart igen. Kram Madde

Min allra första skörd av champinjoner 😍
Blev inte så många, men stora som äpplen blev de!
Såhär ser det ut i lådan idag så denna gång blir det några fler😍
Sådd av rosenskära!
Paprikafrön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: