Planera din sommarträdgård!

Nu mina vänner är det dags att börja planera och beställa fröer för er sommarträdgård. Tiden rusar iväg och nu börjar ett nytt härligt odlingsår! Jag har beställt en massa olika fröer. En del som jag brukar så såsom gurka, tomat och paprika, men i år jag ska jag även så en del sommarblommor. Nytt för i år blir rosenskära ”cupcakes white” och ”cupcakes blush”. Det blir även zinnior, sommaraster och blomstermorot. Var nyss inne och beställde lövkoja och eterneller också så jag hoppas på en riktigt blomstrande trädgård i år. Förra året startade med flera olika tulpaner som jag hoppas kommer upp i år också då det blev många fina buketter. I källaren ligger alla mina dahlia knölar i vintervila och dessa ska jag väcka till liv i plastpåsar i mars precis som förra året. De gav också massor av fina buketter. Detta året ska jag satsa mycket på utfyllnad till buketterna så det ska bli spännande. Ett tips om ni inte redan gör det förstås är att samla alla fröer i ett fotoalbum och skriva vid sidan när de ska sås så är det lätt att hålla koll både på vad man har och när det är dags att starta sådden. Måste också tipsa igen om boken ”Planera för din trädgård” som jag köpte förra året. Den finns både att köpa på nätet, i bokhandeln och tex på Ica Maxi. Det är så roligt nu att ta fram den och läsa när jag startade med de olika sådderna förra året och hur utfallet blev. Jag har även skrivit vad som funkade mindre bra och vad jag ska ändra på till nästa år. Idag blåser det storm här i lilla Härslöv, men solen skiner och det känns nästan som vår när man tittar ut. Önskar er alla en trevlig helg! Kram Madde

Fantastisk planeringsbok!
Mitt fröalbum 🙂
Lätt att bläddra igenom och se vad man har!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: