Höst och städ!

Godkväll! Så var denna helgen över. Ledigheten började i fredags med begravning för min systers man som väldigt hastigt lämnade oss för några veckor sedan. Begravningen var så fint upplagd och precis som syrran sa inte så sorglig och nedstämd som det annars brukar vara. Såklart var det ju fruktansvärt jobbigt ändå och många tårar föll nerför kinderna, framförallt när syrran och barnen gick fram och lade sina handbuketter på kistan. Livet är så orättvist och man vet aldrig när det tar slut så lev här och nu och ta inget för givet! I lördags körde sedan min andra syster och jag ut till graven för att titta på blommorna och efter detta var jag helt slut och varken orkade eller hade lust för något så det blev soffläge framför tv:n. Idag har jag och Andrej röjt i trädgården och i växthuset. Alla växter hade nu gjort sitt så de fick flytta ut. Nu får växthuset agera förvaring istället till trädgårdsmöblerna till nästa säsong. Dahliorna blommar så vackert fortfarande så de får vara kvar i jorden ett tag till. Luktärterna blommar också fortfarande så där kommer jag kunna plocka någon bukett till innan kylan kommer. I veckan som kommer tänkte jag plantera lite höst lökar i rabatterna och några ljung i lådorna som hänger under fönsterna så vi får lite höstfint. Nu ska jag krypa i mysbyxorna och tända lite ljus, det passar bra en höstkväll som denna. Ha en mysig kväll! Kram Madde❤️

Plockat in det sista från växthuset!
Vackert arrangemang som Madde på Blomsterhörnan gjorde till oss ❤️
Mys i vårt hus😍

2 reaktioner till “Höst och städ!

 1. Så sorgligt att din syrras man avled. Jag antar att han inte var så jättegammal?
  Min gubbe som fyller 81 i november gnäller nästan varje dag för att han inte längre orkar att göra allt han gjorde förr, men jag brukar säga till honom att han ska vara glad över att han är gammal – alternativet är ju inte så trevligt. Dessutom är han jättepigg och gör en massa hela dagarna, njuter av mat & dryck samt sin skivsamling – men han har blivit så vinglig att han inte kan stå på en stege eller ens en stol och dessutom tappa orken i både ben och händer och det gillar han inte….. Själv är jag 76 och är i mycket sämre skick än han, men jag klagar inte – jag gillar att leva och ser fram mot våren!
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Hej fina Susie,
   Ja det är så tragiskt! Han var bara 57 år och hade 5 barn. Han skulle även bli morfar för första gången i januari. Livet kan vända på 1 sekund så det gäller att leva här och nu och inte ta något för givet. Jag kan tänka mig att det är svårt när man blir äldre och inte längre kan göra allt som man klarat att göra tidigare. Man får väl helt enkelt försöka göra dagarna till det bästa man kan. Våren är jag också fram emot med allt fix och trix i trädgården, men först måste vi gå igenom den långa mörka hösten och vintern. Gillar inte de årstiderna, men försöker se det positiva med dem med tända ljus och mys inomhus.
   Ha det gott!
   Kram Madde

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: