Nu återstår bara lite blommor!

Hej allihop! Det har varit lite tyst här från mig ett tag. Vi har haft fullt upp med att bygga vår stödmur. Vi har jobbat från morgon till sen kväll i 5 dagar, men nu är den äntligen klar🙂 Det var absolut värt allt slit i världen, men vi kommer nog inte bygga fler murar i våra liv haha. Vi har även varit iväg och hämtat jord och gjort en rabatt intill muren så nu återstår bara att komma på vad jag ska plantera där. Jag vill ha perenner som blommar länge och kanske något vintergrönt också. Sen måste de vara torktåliga och inte ha alltför långa rötter för vi vill ju inte sätta för hårt tryck mot muren. Idag öser regnet ner, men jag hann ut mellan skurarna och plocka lite dahlior som fick komma in i vas. Det är dock perfekt shoppingväder så jag ska faktiskt åka iväg och titta på lite blommor till muren och eventuellt så blir det något köp också om jag hittar något jag tycker om. Sen får det nog bli storstädning här hemma för vårt hem är kaos för tillfället. Nu när vi har varit ute och byggt så har man ju inte riktigt haft kraft att ta tag i städningen inomhus, men det springer ju inte iväg från mig så nu när det regnar kan jag lika bra fixa med det. Jag har fått paket också att hämta ut så det ska jag också göra. Är så nyfiken och spänd på detta paket. Det är ett samarbete som jag gjort och detta kommer ni få se mer av väldigt snart😃 Nu hoppas jag bara att sommaren och solen kommer tillbaka så vi kan få njuta lite av det som är i paketet också. Bjuder såklart på lite bilder också som vanligt! Ha en härlig helg! Kram Madde

Före….
Efter🙂
Rabatten intill🙂
Uppfarten!
Trappen in till huset.
Dahliorna😍
Denna är så vacker😍 har ingen aning vad den heter då detta är en jag inte beställt, men jag är mer än nöjd med denna felleverans🙂

2 reaktioner till “Nu återstår bara lite blommor!

 1. Åh vad fint det blev – men jag förstår att det nu är två gånger ni byggt en mur; Första och sista! Det är otroligt jobbigt om det ska bli snyggt – och det vill man ju!!
  När det gäller perenner som ska växa i rabatten utmed stödmuren så finns det ju otroligt mycket att välja på, men önskan om att den både ska vara torktålig, inte ha så kraftigt jordsystem och blomma länge kanske är lite svårare. Men det finns….. Du har t.ex. Salvia om du gillar blålila. Dagliljor som inte vill ha så mycket vatten när dom väl har kommit igång att sätta knopp och blommor – och där finns det ju otroliga färgkombinationer. Dom vanliga gula är ju kanske inte så kul men det finns röda, rosa, cerise, flerfärgade m.m. m.m. Dessutom är deras bladverk vackert också tillsammans med eventuella vintergröna växter. Och för att få det hela vara vackert länge så sätter du vårlökar mellan.
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Tusen tack Susie🙂 ja det var mycket jobb, men verkligen värt det. Ja jag har ju inte gjort lätt för mig med blommor haha, men vi ska nog komma på något fint. Funderar lite på om jag ska sätta grupper med typ stäppsalvia och vitpytta och något annat. Eller om jag ska ha flox som jag älskar. Vill gärna ha något i lila, vitt och rosa och kanske något grönt. Jag får åka iväg och höra vad de har för tips i blomsteraffärerna. Eftersom jag har rätt så mycket jobb på baksidan av trädgården med både vårlökar, höstlökar och sommarblommor så vill jag ha det så enkelt som möjligt framtill. Det blir nog bra i slutändan hoppas jag🙂 Ha en härlig helg Susie. Kram Madde

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: