Nu står det still!!

Hej allihop! Vilket tråkigt väder vi haft nu de senaste dagarna! Och såklart ska det komma nu när vi har startat vårt nya projekt. Hela vår framsida var ju inramad av slipers som var helt ruttna så vi bestämde oss för att ta bort dem och bygga en mur av sten istället. Vi började i torsdagskväll med att slita bort slipersen och våra kära grannar kom ut och hjälpte oss. I fredags lastade Andrej på dem på släpet och körde några vändor till tippen. Det var inte det lättaste då de väger ca 80 kg st och var 17 st. Sen kunde vi gräva ur och fylla med makadam och stenmjöl och padda. I fredags började det roliga med att börja lägga ut murstenarna, men det tar otroligt lång tid för allt måste verkligen bli rakt och härute hos oss lutar ju tomten på alla håll och kanter. Vi höll på hela dagen och vid 21 på kvällen kom grannarna ut och sa till oss att nu var det dags att hålla kväll och bjöd in oss på något gott att dricka vilket var väldigt uppskattat. När lördagen kom så såg jag på Andrej att han var helt slut så jag sa till honom att idag behöver du en vilodag älskling och för en gångs skull så lyssnade han på mig. Igår åkte jag iväg till Kiviks marknad med ungdomarna och några vänner som var bestämt sedan några veckor tillbaka. Vi fick fint väder och en riktigt trevlig dag, men hemma regnade det och var mulet. Idag har vi bestämt att vi ska ta tag i muren och fortsätta, men då ösregnar det såklart när vi vaknar. Så trött på detta väder nu! Hoppas det spricker upp och blir uppehåll åtminstone så vi kan fortsätta därute. Det kommer bli riktigt fint när det är klart är jag övertygad om 🙂 Ovanför muren ska jag sedan ha en rabatt med blommor som går i vitt, lila, rosa och några vintergröna varianter. Har inte bestämt än vad det kommer bli, men något som tål torka och som inte har så långa rötter för att undvika onödigt tryck mot muren. Eftersom det lutar rejält ner mot muren så behöver det vara något som inte kan skada den iallafall. Det tar nog lite tid innan vi kommer dit, men det tål att tänkas på iallafall 😉 Jag bjuder såklart på lite bilder från vårt projekt och uppdaterar här så fort det är klart. Kommer lite bilder från trädgården också. Nu håller vi tummarna för uppehåll så vi kan jobba på! Kram Madde

Ruttna gamla slipers!
Ja ni ser ju själva hur snett det är😅 och gatan är asfalterad efter slipersen.
Fanns såklart nergrävda slipers också! Men vår kära granne kom med sin hjullastare och drog upp dem så vi slapp gräva upp dem för hand!
Påfyllt med makadam och paddat på det!
Början på muren😃 den kommer även följa kanterna upp längs uppfarten också så några slipers till är där att köra till tippen med.
Min vackra café au lait slog äntligen ut😍
Det fullkomligt exploderar av meloner i växthuset nu!
Några flox fick följa med in i vas!
Och några hortensior också!
Så många knoppar och blommor på denna😍

2 reaktioner till “Nu står det still!!

    1. Ja det kommer nog bli snyggt, men jag håller med dig! Det är mycket jobb och jättesvårt att få det rakt, men skam den som ger sig😉 Hoppas allt är bra med dig!!
      Kram Madde

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: