Underbara sommar!

Vilken underbar sommar vi har! Vi njuter för fullt här hemma! Jag har varit lite frånvarande och detta pga att vi försöker ägna så mycket tid som möjligt åt att hitta på saker nu när det är så fint väder. Vi har varit och badat flera kvällar i rad, umgåtts med vänner och gjort lite olika utflykter. I måndags började ungdomarna att sommarjobba och det går bra för dem. Viktigt att de får lära sig att man får jobba hårt för att få lön och att allt kostar här i livet. Kevin som sett framemot att jobba mest vaknade såklart med både värk i benen, förkylning, ont i magen och rälig hosta idag så det blev inget jobb för honom stackaren utan ett covidtest imorgon istället. Jag njuter av allt som händer i trädgården och i växthuset. Nu har jag flera stora honungsmeloner på gång och en o annan cantaloupe och längtar så tills vi får smaka dem. Tomatplantorna levererar många tomater, men de är gröna än. Gurkor plockar jag ca 5 ST om dagen så de har verkligen gett utdelning. Kapkrusbärsplantan börjar släppa bär nu vilket innebär att de är klara och de kan man ju äta som godis. Mina dahlior börjar blomma mer och mer nu så det är också kul. Däremot är det trist det nu visar sig att ganska många inte är just den sorten jag beställde, men de är vackra ändå. Hade otur häromdagen när jag kom ut och två olika dahlior hade knäckts ända nere vid knölen och låg på gräset. Har mina aningar vem boven är och tror inte det är någon annan än vår katt Nelson som tror att de är träd och klättrar i dem. Jag får vakta dem bättre tror jag😉 Bjuder såklart på lite bilder också.

Plockar lika stora buketter luktärt dagligen!
Vår trädgårdshortensia blommar rikligt i år!
Dessa är otroligt vackra, men inget jag har beställt!
Denna är den vackraste av dem alla tycker jag! Självklart var det också den som knäckts häromdagen😔
Denna skulle vara en cornel bronze så den är också fellevererad!
Natalie G på väg att slå ut!
Mina egenodlade kapkrusbär 😍
Största honungsmelonen😍
En likadan! Inte lika vacker på utsidan, men förhoppningsvis god på insidan😃
En som jag har låtit växa fritt på marken i växthuset.
Cantaloupe!
Moneymaker🙂
Tiny Tim!
Har tagit upp lite gul och rödlök också som nu får hänga i växthuset på tork några veckor innan de åker ner i källaren.

Imorgon firar jag och Andrej kristallbröllop😍 helt otroligt vad tiden går! Då ska vi inviga Pinchos som nu öppnat i Landskrona och mysa lite inne i stan. Hoppas ni får en fortsatt härlig vecka så hörs vi snart igen! Kramar Madde

2 reaktioner till “Underbara sommar!

 1. Ja, det är riktigt skönt nu – ”bara” 25 grader till skillnad mot dom 30-32 vi haft tidigare! Du visar så fina bilder på din plantor, vackrast är förstås dahliorna.
  Själv har jag nu – efter 3 års försök – tröttnat på dahlior. Ja, inte på dom när dom äntligen börjat blomma men tills dess är dom inte speciellt kul. Sen har mina dessutom angripits av några kryp i år. Alltså återgår jag till att nästa år odla bladväxter, Palettblad – men också pelargoner som jag har en del av även i år. Jag har ju så
  Men är man en ”växtgalning” så är det svårt att låta bli när man får reklam eller läser sina vänners inlägg om vad dom satsat på för sorts dahlior. Det gör att jag blir hagalen och vill ha massor av dom…..och köper på mig en massa knölar. Helt fel! 😦
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Ja det är skönt att det är lite svalare ute nu faktiskt, blev lite för varmt där ett tag. Tack så mycket! Ja dahliorna är vackra, men jag håller med dig att det är ett jäkla jobb att hålla tvetjärtar och mördarsniglar borta. Känns som det är ett evighetsjobb. Palettblad är också kul🙂 jag har en hel del inomhus, men har även planterat ut några. Pelargoner har jag också ett gäng och de är så tacksamma och blommor länge. Ja man blir hagalen ganska ofta faktiskt haha😂 svårt att låta bli att köpa på sig. Ha en fin dag Susie! Kram Madde

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: