Ny vecka och massa skoj!

Då var det måndag och ny vecka igen! Förra veckan var helt underbar och jag njöt av varje dag och tog den som den kom. Var iväg och badade med barnen och åt glass, sen var vi på Prison Island i Helsingborg och gjorde massa olika utmaningar. Det var riktigt skoj faktiskt! Vissa celler var dock sjukt svåra att lösa. Vi gillade mest de fysiska cellerna där vi fick samarbeta som lag. Efter Prison Island gick vi in på Sweet House och fikade. Har ni inte varit där än så måste ni testa det! Så goda pannkakor med Nutella, bär och glass till. Igår var vi på Fredriksdal och promenerade i den stora trädgården, det var verkligen något för mig! Så många fina blommor och köksträdgårdar att titta på. Även ungdomarna uppskattade det och tyckte det var mysigt. Denna veckan bjuder också på massa skoj! En barndomsvän och hennes barn kommer hit på fredag och fikar med oss så det ska bli jättekul att träffa dem igen. Vi har inte setts på väldigt länge nu så vi har säkert massor att prata om. På lördag kommer några goda vänner hit och äter pizza så då blir det några goda drinkar och annat gott. Hoppas nu bara vädret är med oss också och att solen strålar! Ikväll har vi blivit bjudna på grillat i store sonens flickväns koloni så det ska bli mysigt. I växthuset växer allt enormt mycket nu i värmen. Jag skördar 5-6 gurkor varje dag och barnen äter dem som snacks, vi har dem i salladen (den också från trädgården såklart) och jag har även gjort pressgurka. Kevin älskade min pressgurka så jag får göra mer av det idag. Potatisen är också klar så vi gräver upp till middagen var och varannan dag. Min gullök börjar också bli klar så den ska snart upp från landet och hängas på tork. Rödlöken ligger lite efter i år annars brukar den bli klar först, men det är ju ingen brådska. Nu ska jag sätta igång med pressgurkan så Kevin blir glad. Hoppas ni får en fin vecka! Kram Madde

Min första dahlia ”Peaches” på väg att slå ut!
Pannkakor på Sweet House!
Fredriksdal! En sådan hade jag inte tackat nej till i trädgården 😍
Mina rosor levererar i år😍
Ja man tar ju vad man har för att stötta melonerna😉
Gul lök och röd lök!
Potatisen!
Salladen!

3 reaktioner till “Ny vecka och massa skoj!

 1. Ni verkar ha haft det riktigt skönt och trevligt! Glass & pannkakor så smarrigt ut, men idag blir det gotländska jordgubbar och glass – sen ska jag göra rabarberkompott till min gubbe. Han bara älskar fruktkrämer….. 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Ja det är så härligt att hitta på saker och umgås med barnen🙂 man får passa på så länge de vill😉 gott med jordgubbar också😋 vi har en bonde här intill oss som har självplock så vi har faktiskt precis varit och plockat så det blir jordgubbar här också ikväll🙂 åhh vad gott med rabarberkompott!! Min mamma gjorde världens godaste rabarberkräm när jag var liten. Önskar så att jag hade fått hennes recept, men hon dog tyvärr för 7 år sedan. Det är många goda grejer man saknar som man aldrig kommer få igen. Hon gjorde också den godaste brunkålen och jag har försökt så många gånger att göra den, men lyckas aldrig. Nu blir din gubbe glad när han har en så gullig fru som gör massa godsaker till honom😍
   Ha det gott Susie! Kram Madde

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: