Nya projekt på gång!

Då var det dags för nya projekt igen🙂. Jag var hemma hos min gamla kollega och vän förra helgen och hade det hur mysigt som helst. Gjorde mig en bukett av tulpaner och sparris från trädgården och hade med mig. Hon bjöd på mat och inte vilken mat som helst utan hemmagjord pizza som hon tillagade i deras pizzaugn i trädgården. Kan säga att jag har aldrig ätit så god pizza i hela mitt liv!! När jag kom hem sa jag till Andrej att vi måste ha en pizzaugn och där började vårt projekt ta form. Jag har i alla år vi bott här velat ha ett utekök, men har känt att vi har ingenstans att sätta det så vi hade lagt ner det projektet igen. När vi satt i verandan och pratade om det förra söndagen så fick jag helt plötsligt en idé att vi kan ju faktiskt gräva upp den rabatten som är mot förrådet och flytta mina underbara flox någon annanstans och därmed förlänga trädäcket och sätta köket där. Andrej var helt med på min briljanta idé och sa ja vi kör. Så sa jag ja vi får först fundera ut var vi ska ha floxen eftersom det är mina absoluta favoritblommor i trädgården och de vill jag verkligen ha kvar. Ja svarade Andrej. Sen vet ni ju hur min man är haha så på måndagen på jobb såg jag att han hade skickat en bild till mig på Messenger där han hade plockat bort alla våra små dekorationsstenar från just den rabatten och min första tanke var STOPP!! Och skrev till honom jätteduktigt, men rör för tusan inte mina flox förren jag har bestämt var vi ska flytta dem. I samma veva som jag skickat ser jag att han skickat fler bilder till mig och ser då att han har tagit bort alla mina flox, grävt ur rabatten och börjat lägga plattor😳 jag blir vansinnig och ringer honom och frågar om han inte förstod vad jag sa igår om mina flox och frågar var han gjort av dem. Han förklarar att han minsann grävt upp dem och planterat dem i rabatten på framsidan av huset🙈 Tilläggas ska då att min man har inga gröna fingrar och har ingen aning alls om hur man planterar och gräver upp plantor. Jag går sedan på jobb hela dagen och pendlar mellan att vara arg och föreställer mig hur han har avlivat mina flox till att han är ju superduktig som faktiskt tar tag i saker och fixar och donar. När jag sedan kör hem och kommer fram till vårt hus så är det första jag ser mina flox som han planterat mellan hortensiorna och hur de bara hänger och ser halvdöda ut. Ja då kommer ju irritationen tillbaka haha. Kommer in i trädgården och ser att han redan gjort klart hela jobbet. Kört och köpt 700kg stenmjöl, 51 plattor och redan gjort klart allt. Jag är arg för mina flox och säger till honom att om vi diskuterar att vi ska göra ett projekt så måste vi ju ha klart för oss och vara överens om hur allt ska vara innan du börjar med själva jobbet! Sen hade det varit trevligt om vi faktiskt kunde hjälpas åt och göra det tillsammans! Han blir ju då irriterad för att jag inte ser vilket jobb han gjort och tror att jag är missnöjd med själva jobbet. Ja det blev lite miss i kommunikationen där kan kan säga. Såklart är jag jätteglad och supernöjd med jobbet han gjort och jag vet att allt han tar sig för blir jättebra, men han är väldigt intensiv när det kommer till projekt och vill genast börja jobba. Iallafall så har det blivit jättebra och det kommer bli ännu bättre när vårt utekök och pizzagrill som nu är beställt anländer😃 Idag är det jättefint väder, men det blåser full storm så man kan ju inte direkt sitta ute så det är lite trist, men vi försöker njuta och rensa lite därute ändå. Hoppas ni får en underbar helg!/Madde

Buketten jag gjorde till bjudningen!
Pizzan!
Till efterrätt blev det nutellapizza😋
Såhär såg rabatten ut i söndags!
Här har han grävt upp floxen och lagt plattor.
Och såhär ser det ut nu😍
Tulpan rabatten utan kant…..
Och idag satte vi stenarna från den andra rabatten runt här istället 🙂
Mycket nöjda!
Fick bli en stenkant runt magnolian också!

2 reaktioner till “Nya projekt på gång!

 1. Har floxen tagit sig!? Dom brukar ju göra det efter ett par dagar. 🙂
  Det är inte klokt vad jag känner igen mig, min gubbe är precis som din. Han älskade att göra en massa, men börjar bli lite till åren så han orkar inte lika mycket som förr. Som tur är kan jag tycka ibland! *fniss* Men han lyckas än faktiskt. För en månad sen så sa jag att ”jag måste nog klippa ner klematisarna på spaljén vid ingången”. Skulle jag aldrig ha sagt!! 😦
  Dagen efter när jag kom ut i trädgården så upptäckte jag att allt klematisris var borta – ända ner till backen. Först nu har jag sett att det kommit ett skott var på dom två otroligt vackra jag har där. Dom lär inte blomma i år, men förmodligen (!) så tar dom sig och kommer igen nästa år. Men han hade gjort det så fint, rensat bort allt skräp och kört iväg det, så jag måste ju berömma honom. Och med tanke på att han – precis som din man Andrej inte har några gröna fingrar men numera måste hjälpa mig massor i trädgården – så berömmer jag honom och försöker att inte bli sur och skälla på honom. Och hur många småplantor han rensat bort – och lämnat kvar ogräset – kan jag inte räkna ens. Alltså inget skäll, men han får sin pikar ibland….. 😦
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Hej Susie,
   Jadå floxen har tagit sig tack o lov🙂
   Jaså din gubbe har varit precis som min. Det är på gott och ont haha. Ojdå hoppas dina klematis tar sig och växer upp igen. Jag tycker att det är så svårt för min första reaktion blir ju nästan alltid -Åh nej vad har du gjort?, men såklart blir jag glad och uppskattar allt han gör för mig och berömmer honom massor när irritationen har lagt sig. Skönt att höra att jag inte är ensam om att ha en gubbe med massor av energi😅. Önskar dig en riktigt fin söndag! Kram Madde

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: