Omplantering av plantor i strålande solsken!

Vilket härligt väder att vakna upp till! Började morgonen med att dricka kaffet ute i verandan. Sen var det dags att toppa mina luktärter som är sådda omgång två. På bilden kan ni se skillnaden på toppade och icke toppade luktärter. Rekommenderar verkligen att toppa dem för att få fina och kraftiga plantor.

Till vänster toppade och till höger icke toppade!
Mina dahlior fick flytta ut på verandan igen.

Gick en morgonrunda i trädgården också med kaffet i handen. Älskar att strosa runt där i min morgonrock och se hur allt utvecklas. Blev så glad när jag fick syn på 2 sparris som är på väg upp. Snart kan vi njuta av baconlindad sparris på grillen.

Även vitlöken har vuxit fint trots att de blev satta lite försent.

Vitlök!
Rabarbern är i full gång!

Så skönt att äntligen kunna vara ute i trädgården igen. Fick sån feeling så jag ville göra typ allt. Klippte ner mina rosor och mitt pampasgräs också.

Pampasgräset.
Snart blommar det för fullt här😍
Men titta vad som snart slår ut!
Vi planterade även en magnolia förra veckan. Har ju varit frost i veckan så jag hoppas att den överlever.
Sen blev det tvättning av krukor som gurkorna ska få bo i.
Nu har gurkplantorna fått komma i sina slutkrukor. Viktigt att tänka på när man planterar om dem är att inte sätta dem djupare än de var i den andra krukan och att inte vattna nära stammen för då kan de få rothalsröta. De blir alltid lite hängiga och ledsna precis när de är omplanterade, men de repar sig ganska snabbt igen.

Paprikorna, jätteverbenerna, kapkrusbären och passionsblomman fick också större krukor.

Nu är allt omplanterat så nu klarar alla plantor sig fint i några veckor till.

I övrigt så har jag avverkat 1 vecka på mitt nya jobb och jag stormtrivs! Är väldigt trött idag för man är ju fullmatad med ny information och det är mycket att lära sig, men detta kommer bli så bra. Nu ska jag njuta av kvällen med familjen och kanske kolla en film och bara mysa. Önskar er alla en fantastisk helg! /Madde

2 reaktioner till “Omplantering av plantor i strålande solsken!

 1. Visst är det ÄNTLIGEN härligt ute! Idag var det 13 grader redan tidigt, vad det är nu har jag inte kollat – men skönt är det. 🙂
  Ska snart ut och göra lite nytta, men efter en sömnlös natt så har jag tagit det lite lugnt. Man ska ju inte jobba ihjäl sig, speciellt inte när man har ryggont, Men min gubbe har varit ute och räfsat på baksidan. Han gjorde det i början på veckan också, men eftersom det blåste så hemskt härom dagen så fällde jättelärken som står 1 m från vårt staket i ”kohagen” nya kvistar med kottar! Usch!!
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Ja helt underbart väder 🙂 här har vi 19° så det är varmt och skönt.
   Usch du får vara rädd om ryggen din stackare! Duktig gubbe du har! Min har precis varit ute och rengjort grillen så det blir premiär i år med nygrillat ikväll🙂 Fyy med kottar, då har ni massor att göra kan jag tänka mig!
   Ha en underbar söndag och njut av vädret 🌞

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: