Trädgårdshelg!

Hej allihop! Var ett tag sedan jag skrev nu. Har ju börjat på ett nytt jobb och har känt att mitt fokus behöver ligga där fullt ut innan jag har lärt mig allt. Nu är det iallafall helg och jag har varit igång sedan imorse och planterat om mina tomater till slutkrukorna, sått melon, satt röd lök, gul lök och potatis i jorden. Har även fyllt på med jord i mina dahlia påsar. De bor numera i vårt uterum. Av 18 knölar är det en som inte alls kommit upp och en som har fått röta och dött. Tog upp den från påsen för att kolla om det fanns något jag kunde rädda på den, men alla tubers var ruttna så det var helt kört för den tyvärr. Paprikorna växer på ordentligt nu också och behöver även de få komma i sina slutkrukor snart, men ja ni vet ju hur det är med plats inomhus hos alla oss odlare🙈 så jag får vänta lite med det. Kapkrusbären har också vuxit fint och i en av krukorna kommer det nu upp fler så de får jag också plantera om i egna krukor. Jätteverbenerna har också tagit sig fint. Fick fler sticklingar på palettblad av Linda och de står nu i vatten och har fått fina rötter så de ska också planteras i krukor, men jag måste inhandla fler krukor först. Nu blir det en dusch för att sen åka in till stan och handla mat. Det är riktigt fint väder ute och 15° så ikväll får det bli grillat och ett dopp i bubbelbadet. Hoppas ni får en riktigt härlig helg!/Madde

Rödlök satt!
Gul lök!
Tomaterna är nu omplanterade och lite ledsna pga det, men de tar sig igen!
Dahliorna växer på😍
Palettblad
Så härlig färg på denna palettis 😍
Jätteverbena!
Paprikan!
Jätteverbena
Kapkrusbär!
Tulpaner på gång!
Nu händer det grejer😃
Tulpan ”francy frills” på gång!
Magnolian börjar få knoppar och blad🙂

2 reaktioner till “Trädgårdshelg!

 1. Härligt att se att det växer så bra hos dig! Här är det också full fart, men tyvärr orkar jag inte göra så mycket som jag skulle vilja – men fint börjar det se ut i trädgården nu. Vi har klippt gräset för 2:a gången går och det gör alltid att det ser mer välordnat ut…..
  KRAM/Susie

  Gilla

  1. Visst är det roligt när allt växer och blommorna slår ut!
   Ta lite i taget Susie, det ska vara kul och inte jobbigt. Jag har också dagar då jag inte orkar och då låter jag det vara tills en dag när jag har mer ork och energi. På så sätt tröttnar jag inte och det blir ingen belastning 🙂
   Härligt med nyklippt gräs! En klippt gräsmatta är för mig en välordnad trädgård. Är gräsmattan oklippt så blir automatiskt allt stökigt. Ha en fin söndag och njut av det det fina vädret! Kram Madde

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: