Helg och trädgårds fix!

Vilket tråkigt väder att vakna till här i lilla Skåne. Det är alltid så! Fint väder under veckodagarna när man jobbar och sen när det äntligen är helg och jag har planerat att jag ska spendera min lediga tid i trädgården så ska det regna. Jag trotsade vädret en stund iallafall och gick ut och klippte ner mina vissna sparrisar och även phloxen då det kommer en massa nya fina skott därunder nu. Prydnadsgräset i en av krukorna fick sig också en klippning.

Massa nya fina skott på phloxen.
När jag klipper bort det vissna så klipper jag nästan till marknivå.

Passade också på att klippa några grenar från min trollhassel och satte in i vas nu till påsk.

Årets påskris av trollhassel.

Luktärterna har vuxit till sig rejält så nu åker dem ut i uterummet och får stå kallt. Blir det för varmt sen så flyttar jag ut dem utomhus istället skyddat från blåst. Det klarar de fint då de tål ner till -8°. Tänkte att jag ska så fler luktärter imorgon också så jag kan fylla både min och min väninnas rabatter.

Luktärterna😍

Tittade till mina dahliaknölar i vardagsrummet också som jag satte i plastpåsar förra helgen och flera stycken av dem har redan bildat sugrötter 😍 en av dem har det till och med börjat titta upp grönt på så nu är det dags att börja vattna dem lite försiktigt. Jag använder mig av en blomspruta och sprayar lite vatten istället för att vattna rakt ner i påsen. Om de får för mycket vatten så kan de istället ruttna och det vill vi ju inte.

Massa fina sugrötter!
Tittut!

Snart är det dags att sätta gurkfrön också, men det väntar jag med till nästa helg eller helgen efter då de växer otroligt fort. Vi ska ju helst få plats själva härinne också😂 Önskar er alla fina läsare en riktigt trevlig helg!/Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: