Oj vad det växer!

Nu växer det som bara den i alla pluggar, krukor och brätten. Paprika plantorna har vuxit rejält nu sedan jag planterade om dem en o en. Jag sådde även 6 st kapkrusbär, men endast två har kommit upp. Har hört att de kan vara lite svåra och det är ju första gången jag sår dessa så vi får se hur det går. Luktärterna har blivit stora och är omkring 10 cm nu så de åker ut på verandan i helgen och får sedan stå kallt tills det är dags att plantera ut dem i rabatten. Kommer även klippa ner dem snart så jag får kraftigare växter. Längtar så efter sol och värme nu och att få pilla i trädgården. Kan redan känna doften av luktärterna som jag i sommar kommer plocka av varannan dag och sätta i en vas i badrummet. Bästa doftspridaren av de alla. På söndag är det ju dags att ställa fram klockan sen blir det ljusare och alla trädgårdsbestyr tar äntligen fart. Ha en mysig kväll!/Madde

Paprikorna för 2 veckor sedan.
Paprikorna idag! Ett tips är att stötta upp dem med grillspettspinnar.
Luktärterna 2 veckor efter sådd.

2 reaktioner till “Oj vad det växer!

  1. Härligt att du fått igång din fröuppdragning så bra! I år ska jag inte dra upp några frön, men jag väntar på 5 dahlior som är skickade. Dom ska jag dra upp i växthuset – och i år ska jag vänta extra länge innan jag ställer ut dom…..Tavlade mig förra året!

    KRAM/Susie

    Gilla

    1. Ja jag bara älskar denna tiden när allt ska sås och planteras🙂 blir så mycket roligare när man följer från ett litet frö till planta tycker jag än när man köper färdiga blommor och planterar även om jag gör det också förstås. Man uppskattar det mer på något vis. Har du ett uppvärmt växthus som du driver upp dahliorna i? Ja man är ju livrädd att det kommer en köldknäpp helt plötsligt för det är ju inte lite pengar och tid man lägger på knölarna. Ha en fin kväll! Kram Madde

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: