Perfekt dag att väcka dahlior!

Igår när jag vaknade så blev jag deppig direkt när jag såg att det var mörkt ute och snöade igen. Jag som planerat att jag skulle ut i trädgården och röja. Blev inget med det, men dagen blev ändå mysig. Barnen sov borta så jag och Andrej hade en mysdag, åt god mat och hade serie maraton. Idag däremot så vaknade vi till strålande sol och 7° ute. Förvisso rejäl blåst, men ute i verandan är det varmt och skönt. Perfekt tillfälle att väcka mina dahliaknölar. Sagt och gjort så har jag nu planterat 23 knölar. Var lite väl ambitiös med mina beställningar i år haha, men vi ska nog få plats och får vi inte det så får vi väl gräva oss en rabatt till. Det är fortfarande för kallt för att plantera dem ute i rabatten och jag vet av erfarenhet från förra året att de är smaskens för mördarsniglarna. Därför tänkte jag att i år så ska jag väcka dem till liv och förodla dem inomhus så de är lite mer motståndskraftiga mot de slemmiga små jäklarna. Nedan kan ni se hur jag har gått tillväga.

Jag använde mig av 5L fryspåsar och förberedde och ställde ut på bordet.
De allra flesta av knölarna hade fått fina ögon som ni kan se på bilden. Det gör ingenting om de inte har ögon än för det kommer.
Torra och fina knölar med ögon.
Häll i jord i påsarna. Jag hade ca 5 dl i varje påse.
Lägg ner en knöl i varje påse försiktigt ned ”pinnen” uppåt.
Och häll på jord så du täcker knölarna.
Glöm inte att märka upp dem. Natalie G var jag tvungen att beställa eftersom min lilla systerdotter heter så. Man får inte uttala hela hennes efternamn för då blir hon sur😂 så hon säger alltid att hon heter Natalie G.
Alla planterade i sina påsar så nu ska de få stå lite varmt, men ändå mörkt. Vattna INTE knölarna nu för då kan de ruttna. Fukten från jorden räcker gott och väl tills de bildat sugrötter. Då ska de ställas lite svalare och ljust och börja vattnas litegrann.

Hoppas ni tyckte min beskrivning var tydlig. Skulle det vara något ni undrar så är det bara att skicka ett mail till mig. Ha nu en härlig söndag!

2 reaktioner till “Perfekt dag att väcka dahlior!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: