Hur man sår luktärt!

Solen skiner och jag har spenderat mesta delen av dagen än så länge ute i verandan. Idag är det exakt 1 månad sedan jag satte mina paprika frön och det är nu dags för omskolning och plantera om dem i krukor en och en. Mina palettsticklingar som jag köpte har fått stå i glas med vatten för att bilda rötter så de fick också komma i jord idag. Jag har även sått luktärter som är min absoluta favorit i trädgården. När jag sår luktärter så följer jag Cecilia Wingårds odlingsråd för är det någon som är en fena på det så är det hon. Nedan kan ni se hur jag gjort.

Börja med att fylla en kruka med jord ända upp till kanten och packa sedan den hårt och vattna igenom ordentligt.

Lägg ca 20 frön på ytan med lite mellanrum så de inte ligger ända intill varandra.

Strössla över 2-3 cm jord och vattna igen.

Placera krukan i en plastpåse med öppningen uppåt. Jag använder mig av 5 L fryspåsar. Placera påsen med krukan i ett fönster. När fröna grott och de kommit upp ca 10 cm så ska krukan placeras kallt utomhus. De tåler ner till -8° så blir det kyligare än det så kan man täcka med lite odlingsväv eller sätta in dem i tex uterummet om man har ett sådant. Så fort fröna grott och det är dags för nästa steg i utvecklingen så kommer det upp beskrivning på hur man går tillväga därefter. Obs! Glöm inte att märka upp vilka sorter du satt så du vet till nästa år vilka du gillade mest. Lycka till!

Såhär ser det ut i alla mina fönster nu😅 lite fullt överallt, men det är så värt det i slutändan.

Dags för paprikorna att planteras en och en.
Nu har de plats att växa till sig.
Palettblad
En lite ledsen palettblad efter att den kom i jord. Förhoppningsvis tar den sig igen! Palettblad är helt nytt för mig så detta kan jag inte påstå att jag är någon expert på, men vi får väl se om den tar sig igen.

Om ni gillar att läsa min blogg så vet ni väl om att ni kan prenumerera helt gratis såklart. Då får ni en notis på mail när jag gjort ett inlägg. Hoppas ni får en mysig söndag 🖤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: