Äntligen dags att så!!

Idag har jag äntligen sått lite frön. Det har kliat i fingrarna länge, men idag tog jag tag i och sådde lite olika sorters paprika, kapkrusbär och jätteverbena. Tomater, gurka och vissa andra sommarblommor får vänta ett tag till annars blir de bara rangliga och växer igenom fönsterna. Man vill ju ha kraftiga plantor. Det är så roligt att sen gå där och titta varje dag och se om det ploppat upp något. Fantastiskt att se hela utvecklingen från ett litet frö till en rejäl planta som man kan njuta av sen i sommar. Är så underbart att bara kunna gå ut i trädgården och plocka det man är sugen på. Göra en god sallad eller plocka en fin bukett blommor och ta in. Kapkrusbär har jag aldrig sått tidigare så det ska bli spännande att se om vi får massa bär eller inget alls. Har hört att de kan vara lite svåra, men vi får se. Varje år när det är dags att sätta frön så plockar jag fram mina små odlingskärl och tråg och diskar dem ordentligt innan jag sår. Man vill ju inte riskera att få någon ohyra i plantorna så som sorgmygg och dylikt. När jag sått fröna så vattnar jag och plastar jag in allt i plastfolie och sticker sedan några hål med en tandpetare så de får luft. Då blir det som ett litet miniväxthus därinne. Sen placerar jag dem på fönsterbrädan så de får ljus. Brukar även sätta några ljupa skålar under så de får lite höjd och nås lättare av ljuset. Sen är det bara till att hålla tummarna och hoppas att det blir något av det. Hoppas ni fick lite inspiration till att kanske själv så några frön. Tro mig ni kommer inte ångra er. Önskar er en riktigt fin alla hjärtans dag❤️

Dessa frö har jag sått idag.
Viktigt att märka upp så man vet vad man sått!
Klara och redo för att plastas in.
Nu är det bara att vänta och se.
Ett tips är att förvara era fröer i ett fotoalbum så kan man lätt bläddra igenom och se vad man har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: