Diy ljusstake

Hej allihop! Insåg nyss att jag inte berättat om hur jag gjorde när jag tillverkade min ljusstake till jul. Har alltid velat ha en lång ljusstake för kronljus till matbordet, men de som finns att köpa är så jäkla dyra och sen är där inte plats för så många ljus som jag önskar så jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt att tillverka en egen och jag hade minsann rätt🙂 Jag köpte en regel som var 3,6 m lång och sågade den i 3 delar så varje bit blev 120 cm lång. Sen mätte jag ut och ritade var jag ville ha hålen och började borra. Jag använde mig av en 18mm borr och borrade till hälften ungefär så inte hela vägen igenom. När detta var klart så slipade jag hela brädan med ett fint sandpapper och betsade den i mörkbrunt. Jag körde två lager bets på och torkade av allt överflöd. Jag lät den sedan torka i 2 dagar och sen är det bara att sätta i ljus och dekorera hur man vill. Se bilder nedan på hur jag gick tillväga och hur resultatet blev.

Mätte först ut mitten och sedan ritade jag ut var jag ville ha hålen.
Sedan borrade jag hålen och slipade hela ljusstaken.
Betsade två lager med denna☝️
Och såhär blev resultatet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: