Julen innefattar mycket mys

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg nu, men det har varit mycket nu sista tiden. Som vanligt i mitt liv så tror han däruppe att jag är kapabel att klara av allt och lite till. Och just precis så är det nog, man får det man klarar av och då klarar jag mycket kan jag lova för livet har inte alltid varit så lätt. Nu den senaste tiden har jag haft en otroligt stor oro för min lilla systerdotter som har opererats för en stor knöl i halsen. Även oro för andra familjemedlemmar som är sjuka. Samtidigt har man oroat sig för Corona och vad den jäkla sjukdomen ställer till med, men som min tatuering lyder ” you never know how strong you are, until being strong is the only choice you have”. Jag skulle nog påstå att jag är stark och vid de tillfällen som jag känner mig svag och börjar tappa greppet så inträffar något nytt negativt i mitt liv som gör att jag glömmer att jag någonsin varit svag och blir på automatik stark igen det är så mitt liv ser ut. Julen skulle egentligen firats med min bror, hans fru och mina syskonbarn hemma hos dem, men i sista stund bestämde vi oss för att avboka det så de firade själva hemma och jag, Andrej och barnen firade tillsammans hemma hos oss. Min fina svägerska hade handlat så mycket mat så hon kom och levererade julmat och klappar utanför vår dörr och vi hade innan hon kom satt ut klappar till dem. Vi fick iallafall önskat god jul genom fönstret. Julafton blev väldigt annorlunda, men ändå så mysig. Vi saknade våra nära och kära, men det var jättemysigt att bara vara med barnen och ta dagen som den kom. Vi kollade på Kalle Anka och hans vänner såklart, men även någon film och kröp ner i soffan alla fyra. Idag gick jag och Andrej ner med alla kartonger och skräp till återvinningen för att sedan ta oss en härlig promenad. Det var kallt, men hur skönt som helst. Efter promenaden tog vi en runda i trädgården och inspekterade våra rabatter och trädgårdsland. Andrej drog upp två av de kvarvarande morötterna och de var gigantiska haha. Fick direkt en längtan till våren och alla frö jag ska plantera så väl inne igen så tog jag en kaffe och drog fram min trädgårdsdagbok och mina fröer och började planera. Älskar verkligen detta och så kul att bestämma vad som ska sås nästa år. Måste testa något nytt också så nästa år tror jag att jag är lite nyfiken på att så physalis. Har faktiskt aldrig sått det förut och det är ju så gott. Ska sätta igång sen och beställa de fröer jag saknar. Hoppas att ni också har haft en fin julafton och att ni får en mysig juldag. / Madde

Tillverkade en ljusstake häromdagen.
Mina fina killar❤️
Juldukningen
Några morötter kvar i trädgårdslandet och de hade vuxit kan man ju lugnt säga😂
Planering pågår
Paprika är ju gott!
Tomater är ett måste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: