Så åkte lökarna i jorden!

I våras fick jag en trädgårdsdagbok av min vän Hanna. I den har jag skrivit upp allt jag har sått och planterat, när jag gjorde det och hur resultatet blev. Är så glad för den! Idag var det en självklarhet att göra samma sak. Startade dagen med en kopp kaffe i min morgonrock och satt och skrev ner alla mina nya höstlökar som jag köpt. Därefter åkte kläderna på och jag begav mig ut för att gräva. Mina gladiouloslökar åkte upp och likaså mina kallor. De har nu åkt ner i en torr låda i källaren och där får de ligga i mörkret till våren när de ska ner i jorden igen. Mina fina dahlior får vara kvar ett litet tag till för de blommar så vackert fortfarande. Planterade ner alla tulpan och alliumlökar så nu är rabatten klar och lökarna kan börja etablera sig till vårens blomning. Ska bli så spännande att se resultatet sen i vår. Både jag och Andrej har varit så frusna hela dagen så jag fick tända ljus i hela huset redan i eftermiddags för att få upp värmen. Tänkte att jag skulle elda i vår kamin, men upptäckte ganska snabbt att vårt spisbränsle var slut så det var bara att sätta sig i bilen och köra in till biltema för inhandling av nytt. Ikväll blir det nog ett dopp i bubbelpoolen och mys med familjen. Hoppas ni alla har haft en lika härlig helg som jag. /Madde

Min älskade dagbok
Alla lökar som är satta idag!
Ordentligt påklädd för trädgårdsarbete!
Lökarna utlagda på sina platser!
Älskar ljus😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: